Anuttara időről-időre elfogadja felkérésünket az évenkénti hosszú elvonulásra, és mi boldogan teszünk eleget az ehhez szükséges szervezési munkálatoknak.

Kiemelten fontosnak tartjuk és támogatjuk a hosszabb, 30-20 napos elvonulásra jelentkezőket, illetve a régi tanítványok visszatértét, mert ezek intenzív segítséget nyújtanak abban, hogy egyre inkább elmélyültebbé tudják tenni gyakorlásukat.

Természetes módon ennek az a velejárója, hogy csak minimál számú olyan jelentkező tud részt venni az elvonulásokon, aki 10 napra jelentkezik, illetve nincs aktív tanítványi viszonyban Anuttarával. Ennek okán is törekszünk arra, hogy amikor csak lehetséges egy évben akár kétszer is lehetőséget biztosítsunk vele az elvonulásra.
Az alábbiakban több elvonulás lehetőség is található Anuttarával, hazai és külföldi országban egyaránt:2022. évi 30 napos nyári elvonulás Anuttarával 

(Betelt!)

2022. május 28 - június 27. Pannonhalma, Szent Jakab Ház


Családi meditációs elvonulás Anuttarával

2022. június 29. - július 3. Uzsa, Kerekerdő Szabadidő Központ
Egy elvonulás, ahol a család minden tagja elmélyülhet a meditációs gyakorlásban.

Sokszor arról ábrándozunk, hogy családtagjainkkal együtt tudjunk részt venni egy meditációs elvonuláson. Szülők és gyermekeik együtt. Ennek az elvonulásnak épp ez a küldetése, hogy a szülők nyugodt körülmények között tudjanak gyakorolni, miközben a gyermekeikkel önkéntes segítők foglalkozzanak vezetett és szabad játékokban egyaránt. És mivel Anuttara lényegesnek tartja, hogy a gyermekek is megismerjék a meditációs gyakorlást, így minden nap velük is foglalkozik csoportos beszélgetés formájában korosztálytól függetlenül.
Ez az elvonulás nem nemes csendben zajlik, viszont van lehetőség arra, hogy amennyiben valaki szótlanul szeretné tölteni, kiemelt figyelmet fordítunk kérésére.

A családi elvonulás is bővelkedik a színes gyakorlási programokban: egyéni és csoportos interjúk, mindfulness játékok, közös étkezések, esti kérdések-válaszok, és ami sokak kedvence a délutáni medence-party. 

A program beosztása a felnőtteknek hasonlóképpen zajlik, mint a csendes elvonuláson (részletek itt)

Az elvonulás költségei 

A szállás díja:
8500 Ft/fő / nap 18 éves kor felett,
7500 Ft/fő 18 éves kor alatt,
3 éves kor alatt pedig ingyenes. 

Az étkezés ára teljes ellátás (reggeli, ebéd, vacsora):
2500 Ft/ fő / nap,
2000 Ft/ fő/ nap 6 éves kor alatt
3 éves kor alatt pedig ingyenes.

Illetve Anuttarának és a gyermekfelügyelőknek adományt gyűjtünk a kiemelkedően értékes idejűkért, illetve azokra a költségekre melyek az utazásukat és a helyszínen tartózkodásukat fedezik. 

Jelentkezés ezen a linken lehetséges. 

További részleteket a regisztráció után emailben küldünk. 

szeretettel várjuk az egész családod
Gyöngyi, Nirmala és Móni


2022. 30 napos elvonulás Kanadában

2022. október 16. - november 16., Camp du Lac Vert, Quebec, Kanada

Először szerveznek Kanadában elvonulást. Igaz, hogy jelentősen messze van Magyarországtól, mégis fontosnak tartjuk ezt a csodás tájon megrendezésre kerülő elvonulást. A Montreáli reptértől 2 órányira van autóval. Az erdő sűrűjében, varázslatos szép tó partján található a központ.

Részletekért keresd fel az oldalukat


2023. 20 napos elvonulás Szlovákiában

2023. január 6-27. Javorie Elvonulási Központ, Szlovákia

Ez a húsz napos csendes elvonulás mind kezdő, mind haladó meditálók számára is nyitva áll.  Elsőbbséget élveznek azok, akik a teljes húsz napra kívánnak csatlakozni, a fennmaradó helyeket a tíz napra jelentkező gyakorlók kapják meg. A tanítás angol nyelven történik, némi szlovák fordítással. Magyar tolmács nem lesz elérhető. Ez az elvonuló központ 2-2:30 óra autóútra van Budapesttől.

Részletek és regisztráció


Havi online gyakorlások Anuttarával angolul


2022. február 20-án vasárnap 16:00-20:00 között tartjuk a következő online meditációs délutánunkat Anuttarával. (Angol nyelven, tolmács nem lesz)

Az eseményen Anuttara amerikai szanghája fog vendégül látni. 
A zoom linket regisztráció után küldik el számodra.

Program:
16:00 - 17:00 - közös meditáció
17:00 - 18:00 - szútra felolvasása, beszélgetés, csoportos interjú
18:00 - 19:00 - közös meditáció
19:00 - 20:00 - Q&A and mettā

Ahogy a programból is láthatod, két órát csendben meditálhatsz Anuttarával. A korábbiakhoz képest Anuttara többet fog tanítani, a második órában egy szútrához köthető beszélgetés is lesz. Bár az esemény angol nyelvű, a szútra fordítását előre elküldjük emailben. 
Az első félév további meditációs vasárnap délutánjai:
* Március 20.
* Április 24.
* Május 22.