Beth Upton Anuttara

Anuttara 2014 óta tanít meditációt a világ minden táján, és minél több időt tölt el benne, annál jobban szereti. A tanítási módszere abban különleges, hogy a gyakorlók személyre szabott technikákat kapnak gyakorlásuk elmélyítéséhez. Minden tanítványát külön-külön megismeri, és gyakorlását abba az irányba tereli, melyben a veleszületett bölcsesség tökéletesen kivirágzik és a lehető leginkább illeszkedik a mindennapi élethez, legyen akár világi gyakorló vagy szerzetes.

Buddhista szerzetesként eltöltött 10 éve azt a hatalmas kiváltságot biztosította a számára, hogy mélyen és részletesen gyakorolhatta a meditációt. Bölcs mesterek és tanárok támogató áldásaiban mélyíthette belátásait. Első öt évét Mianmarban (Burma) töltötte Pa Auk Sayadaw irányításával a théraváda hagyomány keretein belül. Majd további öt évet több más buddhista irányzatban, illetve sok hónapot szánt egyéni hosszú elvonulásaira különböző barlangokban és erdőkben.
Mivel élete legnagyobb adományaként tekint erre az időszakra, ebből következően hálával telt odaadással törekszik biztosítani a lehetőséget másoknak is a gyakorlásra. 

Anuttara 2018-ban úgy döntött, hogy kilép a szerzetesi rendből. Ez azt a csodás lehetőséget hozta el számára, mint tanulópálya, hogy a nyugati világi élet kihívásait integrálja a Dharma gyakorlatába. Ezen a folyamaton keresztül nemcsak a Dharma nagyrabecsülése vált mélyebbé benne, hanem a tanítványai iránti megértés is.

A meditáció tanítása mellett a közösségépítés is lelkesíti és kiemelten fontosnak tartja. Jelenleg a dél-Spanyolországban, Almeriában található Sanditthika Közösséget vezeti és építi. 

Beth Upton saját weboldala

Keresd fel Anuttara angol nyelvű weboldalát!

Sanditthika spanyol közösség weboldala

Keresd fel a spanyol közösség angol nyelvű weboldalát!